Julafton, mellandagar och Nyårsafton

Julafton är ju som alla vet på ingång, hejdlöst och skoningslöst krossar den alla dagliga rutiner som vi är vana vid. ICA organiserar om sitt utbud, det flyttas dit för att få plats med det och så ska ju allt det få plats där så nu får vi flytta barnmaten till återvinningscentralen, mjölkpaketen får ny layout på sin förpackning och reklamerna blir obehagliga med denna vitskäggige gubbe. Allt, överallt blir rött eller grönt. Och överallt snackar dom om att vi ska äta all denna tjocka mat, fett fett fett, hit, dit, här och där. Vad händer med den vanliga hederliga svälltkosten som vi annars blir propsade att äta? Oh Neeeeej du kan ju inte äta på McDonlads, vet du hur mycket socker det är på deras burgarbröd?! STEP AWAY FROM THE COLA!! Tänk på allt socker! Men ja klart du ska trycka i dig massa janssons frestelse som innehåller sisådär 15dl grädde och ja ät julgodis, här köp en till din marmor som har åldersdiabetes med. Varför inte köpa 2 askar Aladin till din överviktiga lillebror på 6 år med? Julskinka, rödbetsallad, prinskorv, köttbullar och till det julmust. mmh, För hög kolesterolhalt i blodet (hyperkolesterolemi) någon?
Julhysterin ändrar på det mesta. Man ska äta gott, köpa dyrt, ge bort till allt och alla och sen så ska man även hinna bränna extrapengar på mellandagarna för att kunna köpa saker till sig själv, för om man inte hinner utnyttja mellandagsrean så ska man ha ångest i 360 dagar framöver tills nästa mellandagsrea startar igen. Och när mellandagsrean är avklarad så kommer nyår, då ska man skjuta raketer, dricka findricka för att fira att man åter igen har överlevt ett helt år av svenska rutiner, som helt upphör att gälla under december månad, om man nu inte ser julhysterik som en rutin i sig, vilket man nästan måste göra för att inte bli helt sinnesrubbad.

Donis

Kommentarer
Postat av: pepp.

skulle vi till växjö på mellandagsrean?

2008-12-16 @ 19:41:59
Postat av: tetriz

hur ska du fira jul då, donis?

2008-12-16 @ 20:21:26
Postat av: Didde

Pepp: Någon spännande lite större ort måste vi till och bränna pengar på glassiga leksaker under mellandagarna ju? Kalmar, växjö eller karlskrona får det väl bli?



Tetrz: Ja du, det vanliga förmodligen, förmiddagen säger man hej till morsan (pappa är i det stora landet USA så han kan man inte åka och säga hej till) sen på kvällen så har vi ju snackat om att festa till det, får se hur det blir med det, men lite party är alltid skoj.

2008-12-17 @ 15:25:02
URL: http://springdmt.blogg.se/
Postat av: pepp.

jag jobbar juldagen så party på julafton är nog inget jag är med på! .(

2008-12-18 @ 16:05:02
Postat av: Anonym

jag jobbar juldagen så party på julafton är nog inget jag är med på! .(

2008-12-18 @ 16:05:29
Postat av: Dea

haha du har så sjukt rätt Didde^^

Go jul på dig söte!!

2008-12-23 @ 21:40:07
Postat av: Alina

Ha en trevlig kväll! :)

2008-12-23 @ 21:42:26
URL: http://emmiealina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0